Los Banditos Nasıl Oynanır ?
Los Banditos Nasıl Oynanır ?

Los Banditos

Reiner Knizia tarafından 8 yaş ve üzeri 2 oyuncu için rahat bir zar oyunu


Malzemeler

  • 24 Zar (4 farkli renkte zarlar; her renkten 6 adet).

  • 10 Ganimet paraları (4 adet 1 puan değerinde ganimet, 3 adet 2 puan değerinde ganimet ve 3 adet 3 puan değerinde ganimet).

Kuruluş/Başlangıç

Her iki oyuncu da karşılıklı oturur. Aşağı bakan 10 ganimet parası var. 4 adet ganimet, oyuncuların önüne, arka arkaya oyun masasının ortasına konumlandırılır. İlk hamleyi yapan oyuncu tek bir zar ile oyuna başlar(sonraki roundlarda 2 zar ile oynayacaklar).



Oyunun amacı

Her iki oyuncu da ortadaki ganimetleri elde etmeye çalışır. Bir ganimet çipinin yanında üç zarda (aşağıya bakınız) en iyi kombinasyonu yapan oyuncu, o ganimeti kazanır. Toplam puanı 10 veya daha fazla olan ilk oyuncu oyunu kazanır.



Oyun Sırası

Oyuncular sırayla. Sırası geldiğinde, bir torbadan (kör olarak) iki zar çeker ve onları yuvarlar. (Oyunun ilk turunda, ilk oyuncu sadece bir zar çeker). ve daha sonra, oyuncu zarlarını ganimetlerden birinin yanına koymalıdır.

Not: Bir ganimet çipinin her iki tarafında en fazla 3 zar olabilir.

Ganimet kazanma: Sırası geldiğinde (yani, çantayı rakibine geçene kadar) bir oyuncu, sıradan ganimetleri talep edebilir veya terk edebilir. Zar atmadan önce veya sonra yapabilir.

Oyuncu istediği zaman (sırasındayken), ganimeti talep edebilir ve terk edebilir.


İddia: Bir ganimet talep etmek için oyuncunun çipin kendi tarafında üç zarı olması gerekir. Ayrıca rakibi üç zarla daha iyi bir kombinasyon oluşturmamış olmalıdır. (kombinasyonlar hiyerarşisi için aşağıya bakın), hangi zarları kullandığından bağımsız olarak. Ancak o zaman bir oyuncu bir ganimet kazanabilir.

Terk Etme: Bir çipin yanına yerleştirdiği zar miktarına bakılmaksızın, bir oyuncu da onu terk edebilir. Bu durumda, rakibi o ganimeti kazanır ve o ganimetin yanındaki zarlar tekrar torbaya girer.


Bir ganimet çipinin her iki tarafında üç zar varsa, en iyi kombinasyona sahip oyuncu tarafından kazanılır.(Talep beklenmeden)


Oyuncu, kazandığı ganimetleri önüne, masanın üzerine yerleştirir. Bir çipin yanındaki tüm zarlar, talep edildikten sonra torbaya geri döner. Daha sonra ortadaki kapalı ganimet destesinden en üstteki ganimet ortadan giden diğer ganimetin yerine yerleştirilir, böylece ortada tekrar 4 ganimet olur. Taşlar biterse, ortaya herhangi yeni ganimet koymadan oyuna devam edilir(var olanlarla).


Zar Kombinasyonları

Bunlar üç zarla olası kombinasyonlardır. Hiyerarşi, aynı renkteki üç türden (en iyisi) üç ayrı zar (en kötüsü) arasında değişir.


Three Flush: Aynı renkte, aynı değerde üç zar.

Straight Flush: Ardışık değerlerle aynı renkte üç zar.

Three of a kind: Aynı değere sahip herhangi bir renkten üç zar.

Straight: Ardışık değerlere sahip herhangi bir renkten üç zar.

Pair flush: Aynı renkte ve aynı değerde iki zar + herhangi bir diğer zar.

Pair: Aynı değerde herhangi bir aynı renkte iki zar + herhangi bir diğer zar.

Individuals: Üç zarın başka herhangi bir kombinasyonu.



Örnek Senaryo

(1)Oyuncu 1, 1 ve 6 atar. 3 puanlık çipin yanında üçlü bir floş oluşturma olasılığını korumak istediğinden ve bir tür 5'in potansiyelini yok etmek istemediğinden, 1 ve ardından bu yağma çipini (2) terk eder. (3) Böylece 2. oyuncu alır. Şimdi, oyuncu 1, 6'sını yüzü yukarı dönük yeni ganimet karosunun yanına yerleştirir. (4) Önce çipi de bırakabilirdi, ancak bu durumda 1'ini yerleştirmek için iyi bir noktaya sahip olamama sorunuyla karşı karşıya kalacaktı.


Oyun Ne Zaman Sona Eriyor?

Oyun, Herhangi oyuncu 10 veya daha fazla puana ulaşınca sona erer.

Reiner Knizia
Table
Game
How
Play
Los Banditos
Yorumlar
Yorumlar
Oturum Aç

Yorum yok